Mini Karnival Rahmah

Mini Karnival Rahmah merupakan acara yang diadakan pada 25 Februari 2023 di Dewan Orang Ramai Batu 16 Dusun Tua dengan penyertaan sebanyak 200 orang. Acara ini bermula pada jam 9.00 pagi dan dihadiri oleh Y.B. Mohd Sany Hamzan, Ahli Parlimen Hulu Langat, dan Y.B. Edry Faizal Bin Eddy Yusof, ADN Dusun Tua.

Karnival ini bertujuan untuk memberi peluang kepada penduduk setempat untuk berkumpul dan menjalin hubungan sosial serta membantu membina suasana komuniti yang sehat dan harmoni. Program ini diadakan untuk menghimpunkan penduduk dari pelbagai peringkat umur untuk bersama-sama mengambil bahagian dalam aktiviti-aktiviti yang menarik.

Acara ini menampilkan pelbagai jenis aktiviti yang merangkumi kesenian, sukan, dan aktiviti-aktiviti bermusim. Terdapat pelbagai jenis permainan dan persembahan seperti timbang bola, dart, memasak, dam aji dan juga program “back to school”. Selain itu, terdapat juga gerai jualan makanan dan minuman yang menjual hidangan-hidangan tradisional dan moden.

Karnival ini mendapat sambutan yang hangat dan antusiasme yang tinggi dari penduduk setempat. Mereka menikmati keseronokan dan keceriaan dalam acara ini dan menjadikan acara ini sebagai suatu platform untuk mempereratkan hubungan antara satu sama lain.

Program ini berakhir kira-kira pada jam 2 petang dengan pemberian hadiah-hadiah untuk aktiviti-aktiviti yang telah diadakan. Kami berharap program ini dapat diadakan setiap tahun untuk terus membina hubungan antara penduduk setempat dan meningkatkan keharmonian dalam komuniti.