Tadarus Perdana Wanita Dun Dusun Tua

Pada 15 April 2023, telah diadakan tadarus perdana wanita Dun Dusun Tua bertempat di Surau Al-Muqarrabin Taman Perkasa Hulu Langat. Program yang bermula pada jam 9.00 pagi ini dihadiri oleh Pn Azizah, urusetia Dun Dusun Tua. Anggaran penyertaan untuk program ini adalah sebanyak 100 orang.

Program ini diadakan dengan kerjasama Wanita IKRAM Hulu Langat untuk mengeratkan silaturahim dan membaca Al-Quran bersama-sama dalam bulan yang mulia ini. Selain itu, program ini juga bertujuan untuk memupuk minat membaca Al-Quran dalam kalangan wanita serta memperkukuhkan pemahaman tentang agama Islam.

Antara aktiviti yang dilakukan adalah membaca Al-Quran bersama-sama dan memberi penjelasan tentang maksud ayat-ayat yang dibaca. Selain itu, turut diadakan sesi ceramah agama oleh ustazah untuk memberi penjelasan tentang tafsir Al-Quran dan aspek-aspek lain berkaitan dengan agama Islam.

Program tadarus perdana wanita Dun Dusun Tua di Surau Al-Muqarrabin Taman Perkasa Hulu Langat ini berjalan dengan lancar dan mendapat sambutan yang menggalakkan dari peserta. Pada kira-kira jam 1 petang, program ini berakhir dengan penuh kejayaan.