Gotong-royong perdana Tmn. Pinggiran Delima Hulu Langat

Pada 19 Mac 2023, telah berlangsung program gotong-royong perdana yang diadakan di Taman Pinggiran Delima Hulu Langat. Program ini bermula pada jam 8.00 pagi dan dihadiri oleh Pn. Zaharah, yang merupakan Pengerusi KRT Taman Pinggiran Delima. Sebanyak 100 orang telah menyertai program ini.

Program gotong-royong perdana ini merupakan salah satu usaha untuk membersihkan dan memelihara kawasan taman awam di Taman Pinggiran Delima. Peserta gotong-royong ini telah melakukan pelbagai aktiviti seperti memungut sampah, membersihkan kawasan rekreasi, memangkas pokok-pokok dan melakukan aktiviti membersihkan kawasan taman.

Antara aktiviti yang telah dilakukan ialah membersihkan kawasan permainan kanak-kanak dan kawasan berkelah, memotong rumput, membersihkan longkang dan parit-parit serta memungut sampah yang terdapat di kawasan taman.

Dalam program ini, Pn. Zaharah telah memberi kata aluan dan memberi motivasi kepada semua peserta gotong-royong. Beliau berharap agar program seperti ini dapat diadakan secara berkala untuk memelihara kawasan taman awam yang bersih dan selesa untuk semua penduduk di Taman Pinggiran Delima.

Program gotong-royong perdana ini berjaya dilaksanakan dengan jayanya dan berakhir kira-kira pada jam 1 petang. Semoga program seperti ini dapat diadakan secara berkala untuk menjaga kebersihan dan keselesaan kawasan taman awam di Taman Pinggiran Delima.

Dusun Akin Resort Hulu Langat Training Center Team Building Selangor